Wybierz swoje miasto: | ||
Dodaj nowe miasto | ||
Dodaj news | Dodaj artykuł | |
Zostań dziennikarzem | Zostań ekspertem |
Na Targach Zdrowej Żywności i Produktów Ekologicznych Organic, odbywających się w ramach Pikniku nad Odrą 2014, można było zapoznać się z ofertą oraz zakupić szereg niecodziennych smakołyków.
Najciekawsze stoiska kulinarne na Pikniku nad Odrą 2014.
W strefie kuchni regionalnych (Europejskich) wyróżniały się stoiska oferujące przysmaki Bałkańskie (Bułgarskie - m.in. gjuwecz, sery, przyprawy, papryczki i inne przetwory w słoikach), Kaukaskie (Gruzińskie - m.in. pieczywo, ciasta, napoje, przetwory w słoikach), Bałtyjskie (Wileńskie - kwas chlebowy, sękacze, pieczywo, ciasta i wędliny). Nasz region (Polska) reprezentowały stoiska z Piernikami Szczecińskimi, wyrobami z pasiek (wyroby z wosku, miód, miód pitny) oraz sery górskie.
Najwyższą notę (w redakcyjnej ocenie) uzyskuje stoisko Bałkańskich Smaków (Bułgaria) za estetykę stoiska, ludowe stroje, życzliwość i uśmiech. Szczególnie tych ostatnich cech często brakowało na innych stoiskach.
Wybierz swoje miasto: | ||
Dodaj nowe miasto | ||
Dodaj news | Dodaj artykuł | |
Zostań dziennikarzem | Zostań ekspertem |