Niedziela, 5 Maj 2024
Artykuł oceniony: 275 razy - średnia ocen: 3,0

Coś na ząb - finał TTSR 

redaktor Szczecin (moderator), 2013-08-04 21:34
Szczecin, Food

W ramach organizacji Finałów The Tall Ships Races 2013 w Szczecinie zorganizowano na Wałach Chrobrego i Łasztowni  dwa jarmarki (pod Żaglami i Francuski) na których można było skosztować produktów z różnych zakątków Polski i świata.

Na Jarmarku pod Żaglami każdy mógł coś smacznego i/lub słodkiego znaleźć dla siebie z różnych rejonów kulinarnych świata. Były zarówno produkty typowe dla imprez masowych (fast foody, piwo) jak również specjały regionalne kuchni polskiej (m.in. z Kaszub, Podhala, Małopolski) oraz węgierskiej, chińskiej , bułgarskiej, kresowej i włoskiej.

Wydzielony został jarmark dla smakołyków z Francji. Stoiska te znajdowały się na Łasztowni. Na Jarmarku Francuskim można było zakupić m.in. sery, wędliny, pieczywo, słodycze, lody. Choć ceny mogły na tych stoiskach niejednego odstraszać.

Oceń ten artykuł:
Wydania regionalne: mobicity.pl - Zachodniopomorskie mobicity.pl - Szczecin mobicity.pl - Świnoujście

Dziennik Obywatelski

Wybierz swoje miasto:    
  Dodaj nowe miasto  
  Dodaj news Dodaj artykuł
  Zostań dziennikarzem     Zostań ekspertem