Wybierz swoje miasto: | ||
Dodaj nowe miasto | ||
Dodaj news | Dodaj artykuł | |
Zostań dziennikarzem | Zostań ekspertem |
W ramach organizacji Finałów The Tall Ships Races 2013 w Szczecinie zorganizowano na Wałach Chrobrego i Łasztowni dwa jarmarki (pod Żaglami i Francuski) na których można było skosztować produktów z różnych zakątków Polski i świata.
Na Jarmarku pod Żaglami każdy mógł coś smacznego i/lub słodkiego znaleźć dla siebie z różnych rejonów kulinarnych świata. Były zarówno produkty typowe dla imprez masowych (fast foody, piwo) jak również specjały regionalne kuchni polskiej (m.in. z Kaszub, Podhala, Małopolski) oraz węgierskiej, chińskiej , bułgarskiej, kresowej i włoskiej.
Wydzielony został jarmark dla smakołyków z Francji. Stoiska te znajdowały się na Łasztowni. Na Jarmarku Francuskim można było zakupić m.in. sery, wędliny, pieczywo, słodycze, lody. Choć ceny mogły na tych stoiskach niejednego odstraszać.
Wybierz swoje miasto: | ||
Dodaj nowe miasto | ||
Dodaj news | Dodaj artykuł | |
Zostań dziennikarzem | Zostań ekspertem |