Wybierz swoje miasto: | ||
Dodaj nowe miasto | ||
Dodaj news | Dodaj artykuł | |
Zostań dziennikarzem | Zostań ekspertem |
W Szczecinie nastał czas na stary amerykański pomysł prowadzenia małej gastronomi, czyli tzw. food truck.
Cieszy się on w ostatnim czasie coraz większą popularnością (zarówno w całym kraju jak i w Szczecinie).
W ostatnim czasie nastała moda na mobilną gastronomię. Jak grzyby po deszczu powstają nowe firmy sprzedające przekąski (jedzenie na wynos) wprost z samochodów lub przyczep. W większości przypadków te gastronomiczne samochody mają swoje stałe miejsce.
Na fali tej mody powstał BUFFET express, który znajduje się przy jednym z wejść do Centrum Handlowego Molo (dlatego czynny jest w godzinach otwarcia centrum handlowego).
Właściciele zapewniają, że wszystko przygotowywane jest na miejscu ze świeżych produktów.
Ceny kształtują się w granicach ok. 5 zł - 12 zł.
W menu możemy znaleźć takie dania egzotyczne (m.in. jak: tortilla, buritos) oraz swojskie (m.in. jak: schabowego w pełnoziarnistej bułce, karkówka grilowana w bułce wiejskiej, sałatki). W ofercie są również różne gatunki kaw i herbat.
Wybierz swoje miasto: | ||
Dodaj nowe miasto | ||
Dodaj news | Dodaj artykuł | |
Zostań dziennikarzem | Zostań ekspertem |